Ajankohtaista

4 + 1 vinkkiä sujuvaan lomamatkailuun sähköautolla

1.7.2022

Artikkelin kuva

Yhä useammalla suomalaisella on edessään ensimmäinen kesäloma täyssähköauton ratissa. Suunnittelemalla ajomatkat hyvin etukäteen sujuvat autoilu ja pysähdykset leppoisissa merkeissä. Vinkit huolettomaan sähköautoiluun antaa K-Auton sähköautojen latausverkosto K-Latauksen johtaja Tom von Bonsdorff.

1. Suunnittele etapit etukäteen

”Vaikka niin K-Lataus-verkosto kuin muukin julkinen latausverkosto kasvaa kohisten, kannattaa varsinkin pidempiä ajomatkoja varten suunnitella reitti ja latauspaikat etukäteen. Pohtia kannattaa esimerkiksi sitä, montako kertaa haluaa pysähtyä, miten usein autoa tarvitsee ladata ja millaisia vaihtoehtoja lataukselle on matkan varrella tarjolla. Latauspaikkojen valinnassa auttaa esimerkiksi K-Lataus-sovellus, josta näet paitsi latausasemat, myös laitteiden tehot ja varaustilanteen. Saatavilla on lisäksi monia muitakin ilmaisia sovelluksia reittisuunnittelua helpottamaan. Netistä löytää myös Euroopan latausverkoston, jos matka suuntautuu Suomen rajojen ulkopuolelle.”

Ekstravinkki: Pitkällä ajomatkalla arvostaa usein reitin varrelta löytyvää, mahdollisimman nopeaa latausmahdollisuutta. Tällaisia valtaväylien varrella olevia, nopeaa suurteholatausta tarjoavia K-Lataus-asemia ovat esimerkiksi Lohjan K-Citymarket Lempolan, K-Citymarket Heinolan ja Tampereen K-Citymarket Lielahden asemat.

2. Järjestä lataus määränpäässä etukäteen

”Jos ajatuksissa on viettää pidempi loma vaikkapa retkeillen, hotellissa tai vuokramökillä, kannattaa latausmahdollisuus määränpäässä varmistaa etukäteen. Jo tavallinen sähköpistoke riittää väliaikaisesti lataamiseen, mutta esimerkiksi vuokramökin omistajan kanssa on hyvä sopia siitä ennakkoon. Ei ole huono idea myöskään selvittää, missä sijaitsee määränpäätä lähin julkinen latausasema.”

Ekstravinkki: Monilta Suomen suosituimmilta mökkipaikkakunnilta löytyy K-Lataus-asema. Esimerkiksi K-Citymarket Kuusamo ja K-Supermarket Reimari Paraisilla tarjoavat huippunopeaa suurteholatausta. Nopeaa pikalatausta on tarjolla puolestaan esimerkiksi K-Citymarket Salossa, K-Citymarket Mikkelissä ja K-Citymarket Veturissa Kouvolassa.

3. Keksi tekemistä latauspysähdyksille

”Kun reittisuunnitelma on hahmoteltu, kannattaa pohtia, mitä kunkin latauspysähdyksen aikana tarvittaessa tekee. Pidempi lataus onnistuu kuin huomaamatta samalla kun tekee mökkiviikon ruokaostokset. Jos ostosreissulle ei kuitenkaan ole tarvetta, mieti voisiko latauksen aikana pitää koko perheen jätskitauon. Tai tutustua latauspaikkakunnan nähtävyyksiin?”

4. Varaudu yllättäviin huoltotarpeisiin

”Varmin tapa taata huolettomat loma-ajot on pitää huolta siitä, että sähköauton vuosihuolto on tehty ajallaan. Kuitenkin juuri ennen lomaakin kannattaa tehdä vakitarkastukset, kuten esimerkiksi rengaspaineiden säätö vastaamaan kyydissä olevien ihmisten ja tavaroiden määrää sekä lasinpesunestesäiliön täyttäminen. Myös yllättäviin huoltotarpeisiin voi ja kannattaa varautua. Esimerkiksi K-Auton korjaamot palvelevat läpi kesän ympäri Suomen.”

+ 5. Ota rennosti!

”Mitä vähemmän kiire, sen parempi sekä loman että latauksen kannalta. Vaikka Suomessa ei latauspisteillä varsinaisia ruuhkia juuri ole, on suosituimmilla asemilla asiointiin hyvä varata kesällä varmuudeksi hieman lisäaikaa. Maltti ja leppoisa tunnelma kantavat lataamisessa pitkälle, ja hitaampi ajo vähentää myös sähkönkulutusta. Kannustan lisäksi valitsemaan kesällä hieman uudenlaisia reittejä. Ajoin itse juuri Helsingistä Kuopion kautta Joensuuhun ja Lappeenrantaan, ja niin matka kuin lataukset sujuivat huoletta. Pitkillä matkoilla iloa itselle tuo myös tieto siitä, että ladatessa K-Lataus-asemilla, tietää koko ajan ajavansa tuulen voimalla.”

Ekstravinkki: Monista K-kaupoista on lähes lomakohteeksi itsessään! Mitä jos tutustuisit maailman parhaaksikin ruokakaupaksi valitun K-Citymarket Järvenpään huikeaan valikoimaan ja palveluihin? Tai miten olisi vierailu K-Citymarket Pirkkalassa, johon on juuri avattu uusi Birk-ravintolamaailma, joka kokoaa saman katon alle Jim Lim by Farang, Naughty BRGR ja Via Tribunali -ravintolabrändit. Molemmissa kaupoissa on tietysti myös K-Lataus-asema!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä