Ajankohtaista

K-Lataus ja Kempower yhteistyöhön jättipanostuksella

29.4.2024

Artikkelin kuva

Kesko jatkaa voimakkaita investointeja K-Latauksen latausverkoston kehittämiseksi Suomessa. K-Latauksen verkosto kasvaa yli sadalla uuden teknologian suurteholatauspisteellä.

K-Latauksen verkostoon rakennetaan kuluvana vuonna uudenlaisia, aiempaa suurempia latausasemia yhteistyössä Kempowerin kanssa. Näiden avausten myötä K-Latauksen verkosto laajenee jopa yli sadalla suurteholatauspisteellä ympäri maata Keskolle tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen reittien varrella.

Laajentuminen koskee tässä vaiheessa neljää olemassa olevaa latausasemaa, joista kukin kasvaa 18 uudella latauspisteellä nykyisestä. Nämä asemat sijaitsevat Heinolassa, Tampereen alueella, Vantaan Tammistossa sekä Turun Länsikeskuksessa.

Lisäksi Hämeenlinnaan sekä Ylöjärvelle rakennetaan kokonaan uudet asemat. Kaikki kohteet ovat K-Citymarketien yhteydessä.

“Haluamme, että K-Citymarketissa asioidessaan sähköautoilija voi luottaa siihen, että latausta on tarjolla ostosreissun aikana. Kunkin uudenlaisen aseman kokonaisteho on vähintään 1600 kW. Pystymme siis takaamaan nopean latauksen suurillekin asiakasvirroille sekä asiakkaalle varmuuden siitä, että vapaalle latauspisteelle pääsee aiempaa lyhyemmässä ajassa ilman turhia odotteluja”, kiittelee K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen K-Autolta.

K-Latauksen tavoitteena on, että olemassa olevien asemien laajennukset sekä uudet asemat avautuvat asiakkaiden käyttöön kesän ja tulevan syksyn aikana. Näillä näkymin esimerkiksi Heinolan laajennus on käyttövalmiina juhannusviikolla.

“Tämä on merkittävä kehitysaskel suomalaisessa latausmarkkinassa”, Määttänen sanoo.

Erittäin korkeaa suorituskykyä

Latauslaitteet K-Latauksen laajennuksiin sekä kahdelle kokonaan uudelle asemalle toimittaa lahtelainen DC-pikalatausteknologian tarjoaja Kempower. Laitteet edustavat Kempowerin uutta teknologiaa, joka tarjoaa erittäin korkeaa suorituskykyä ja parantaa näin sähköautoilijan latauskokemusta.

Muita Kempowerin latausteknologian vahvuuksia ovat muun muassa erittäin korkea toimintavarmuus ja dynaaminen tehonjako, joka parantaa latauksen saatavuutta. Kempowerin latureiden suunnittelua ohjaa sähköautoilijan latauskokemus, jota parantavat esimerkiksi kaapelinhallinta ja helppokäyttöinen latausnäyttö. K-Lataukselle nyt asennettavien latureiden teho on jopa 400 kW. Ne tukevat 800 voltin latausjännitettä kuten koko K-Latauksen muukin verkosto.

“Olemme erittäin iloisia tästä yhteistyöstä, jossa suomalaisten liikkuminen täyssähköautoilla jälleen helpottuu. Tämä uusi vaihe on loistava esimerkki suomalaisen sähköisen liikenteen osaamisen ja yhteistyön voimasta sekä vähittäiskaupan tärkeästä roolista latauspalveluiden tarjoajana. Kempowerin tehtävänä on tukea tätä myönteistä latauspalveluiden markkinakehitystä toimittamalla K-Latauksen asiakkaille yhden markkinoiden parhaista ja tehokkaimmista latausjärjestelmistä”, sanoo Kempowerin Pohjois-Euroopan myynnistä vastaava johtaja Erik Kanerva.

“Strategiamme ytimessä on ollut alusta alkaen tarjota mahdollisimman suuritehoista latausta hyvillä sijainneilla. Yhteistyö Kempowerin kanssa tukee tätä tavoitetta erinomaisesti”, K-Latauksen Määttänen puolestaan iloitsee.

K-Latauksen maanlaajuisessa verkostossa Hangosta Kittilään on kaikkiaan noin 300 asemaa ja yli 1600 latauspistettä. Rekisteröityneitä yksityis- ja yritysasiakkaita on noin 175 000. Kaikki K-Latauksen asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

K-Latauksen asennus- ja huoltokumppanina jatkaa Plugit.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä