Ajankohtaista

K-Lataus jatkaa Suomen suurimpana pikalatausverkostona

21.1.2021

Artikkelin kuva

K-ryhmän sähköautojen latausverkosto K-Lataus nousi vuonna 2019 Suomen suurimmaksi pikalatausverkostoksi ja on pitänyt pintansa myös koronavuonna 2020. K-Lataus-verkostoon kuuluu kaikkiaan 78 asemaa, joilla on yhteensä 109 pika- ja 274 peruslatauspistettä. K-Latauksen pikalatausmäärät kasvoivat vuoden 2020 aikana 30 %, vaikka uusia asemia avattiin vain kaksi. Merkittävintä kasvu oli joulukuussa, jolloin latausmäärät kasvoivat yli 40 % edellisvuoteen verrattuna. Investoinnit uusien K-Lataus-asemien avaamiseksi jatkuvat vuonna 2021. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

Suomessa on tällä hetkellä yhteensä reilut 360 sähköautojen julkista pikalatauspistettä, joista noin 30 % kuuluu K-Lataus-verkostoon. K-Latauksen pikalatauspisteet kattavat Suomen pääkaupunkiseudulta aina Rovaniemelle asti. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. Uusiutuvalla sähköllä on K-Lataus-asemilta ajettu jo noin kuusi miljoonaa kilometriä.

”Kasvu latausmäärissä vuoden aikana on käytännössä täysin orgaanista, vaikka avasimme viime vuonna vain kaksi uutta asemaa: Lahteen ja Vaajakoskelle. Koronavuonna ihmiset saattoivat liikkua vähemmän, mutta kauppareissut eivät kuitenkaan tauonneet. Tämä todistaa, kuinka tärkeää on tarjota toimivia ja nopeita latausmahdollisuuksia juuri siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. On ollut hienoa nähdä, kuinka ihmiset ovat löytäneet K-Lataus-asemat ja ottaneet ne omikseen”, kertoo K-ryhmän autotoimialan jälkimarkkinoinnista ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

Suomen suurin pikalatausverkosto kasvaa vuonna 2021

Vuonna 2021 K-Lataus-verkostoa kasvatetaan edelleen. Suunnitelmissa on lisätä sekä perus- että pikalatauspisteiden määrää.

”Kiinnostus sähköautoja kohtaan on Suomessa reippaassa kasvussa ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Sähköautojen yleistymisen kannalta keskeistä on, että latausverkosto on tarpeeksi kattava ja tarjoaa riittävän nopeaa latausta sekä täyssähköautoille että ladattaville hybrideille. Tilausta tälle kaikelle on: K-ryhmäläisittäin on erityisen mahtavaa todeta, kuinka Volkswagen nousi vuonna 2020 Suomen ostetuimmaksi sähköautomerkiksi”, von Bonsdorff kertoo.

Kotimaista tuulivoimaa sähköautoille arkisten kulkureittien varrella

Kaikki K-Latauksen latauspisteiltä ladattava sähkö on uusiutuvaa energiaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. K-Latauksen latausasemat palvelevat sekä täyssähköautoilijoita että ladattavalla hybridillä ajavia. Jokaisella latausasemalla on useampi latauspiste parantamassa saatavuutta ja tuomassa käyttövarmuutta. Asiakkaita K-Latauksella on tällä hetkellä lähes 30 000.

”Palvelemme sähköautoilevia asiakkaitamme siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Asiakkaamme ovat sitoutuneita ja sähköautoilu on monelle sydämen asia: monelle asiakkaalle mahdollisuus ladata auto ruokaostosten yhteydessä on tuikitärkeää: varsinkin, jos latausmahdollisuutta ei ole kotona tai töissä. Tämän vuoksi paitsi lisäämme asemia, myös kehitämme palvelua eteenpäin. Asiakkaamme antavat meille runsaasti palautetta ja osallistuvat osaltaan kehitystyöhön”, von Bonsdorff sanoo.

K Auto Oy toimii Volkswagen‐, Audi‐, SEAT‐, CUPRA-, Porsche- ja Bentley‐henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. K Auto Oy toimii myös MAN‐kuorma‐autojen ja MAN TGE -pakettiautojen sekä MAN‐ ja Neoplan‐linja‐autojen maahantuojana Suomessa. Perinteisen liiketoimintansa ohella K‐Auto kehittää erilaisia autoalan palvelukonsepteja ja monikanavaisia palveluja. Tarjolla on esimerkiksi automerkkikohtaisia verkkokauppoja, mobiiliapplikaatioita ja huollon verkkovarausjärjestelmiä. Yhdessä K-ryhmän kauppojen kanssa K-Auto rakentaa koko maan kattavaa sähköautojen latausverkostoa K-Latausta. www.k-auto.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä