Ajankohtaista

K-Lataus laajenee – Tulevat latausasemat myös K-Lataus-sovelluksessa

29.11.2022

Artikkelin kuva

K-Latauksen latausasemaverkosto tiivistyy ja laajenee. K-Raudan tulevilla latausasemilla huomioidaan erityisesti peräkärryn käyttäjät.

Syksy etenee vauhdilla K-Latauksen latausasemilla. Verkosto laajenee nyt kolmella tavalla: Se tiivistyy suurimmissa asutuskeskuksissa, esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, jossa sähköautoilijoita on eniten. Tämän lisäksi verkosto on laajentunut uusille alueille, varsinkin Lapin suurimpiin asutuskeskuksiin. Esimerkiksi Keminmaan K-Citymarket ja Sodankylän K-Supermarket ovat syksyn aikana saaneet latausasemat, jotka tarjoavat myös suurteholatausta jopa 200 kilowatin teholla. Kolmanneksi K-Lataus laajentaa myös jo olemassaolevia latausasemia.

Vuoden loppuun mennessä suurimmat suurteholatausasemat nousevat 360 kilowatin yhteistehoon, tarjoten latausta jopa neljän latausliittimen kautta. K-Latauksen suurteholatausasemien dynaaminen tehonjako tarjoaa aina vähintään 50 kilowattia tehoa latauspaikkaa kohden, yleensä paljon enemmän.

Myös tulevia latausasemia näkyy kartalla

Ajantasaisen listan latausasemista löydät K-Lataus-sovelluksesta. Tulevienkaan asemien sijaintia ei tarvitse enää arvailla, sillä nyt K-Latauksen mobiilisovellus näyttää olemassaolevien latausasemien lisäksi myös suunnitteilla ja rakenteilla olevia kohteita.

Juuri nyt työn alla on latausasemia muun muassa Espoossa, Ylläksellä ja Vuokatissa. Muista tulevista kohteista esimerkiksi Imatran K-Supermarketin latausasema tuo latausvoimaa tärkeälle alueelle, sillä Itä-Suomen latausasemaverkosto on harva muuhun Suomeen verrattuna. Vastikään Jämsään avattu latausasema taas palvelee erityisesti talven hiihtokansaa.

Nähdäksesi tulevat latausasemat, ota ne esille K-Lataus-sovelluksen karttanäkymän oikeasta yläkulmasta, kartan suodatinvalikosta. Tulevat latausasemat näkyvät karttapohjalla harmaana.

Myös rautakauppa sähköistyy

K-Lataus on aiemmin keskittynyt vähittäistavarakauppojen, kuten K-Citymarkettien ja K-Supermarkettien yhteyteen. Nyt talvea vasten latausasemien perustaminen myös K-Raudan toimipisteisiin on alkanut. Rautakaupassa käydään usein peräkärryn kanssa, joten K-Raudan latausasemissa korostuu läpiajettava toteutus latausaseman sijoittelussa: suurteholatauslaite sijoitetaan pysäköintiruudun reunaan siten, että auton voi ajaa sekä ruutuun että siitä pois keula edellä. Ensimmäinen tällainen läpiajettava latausasema on rakennettu Vantaanportin K-Raudan yhteyteen.

Läpiajettavassa latausruudussa autoa ei siis tarvitse peruutella, jolloin ajokilometrien lataaminen onnistuu peräkärryä irroittamatta. Latausasema palvelee autoilijaa riippumatta siitä onko latausliitin auton oikealla, vai vasemmalla puolella.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä