Ajankohtaista

K-Lataus laskee yöaikaisten latausten hintoja

26.2.2024

Artikkelin kuva

K-Auton sähköautolatausverkosto K-Lataus laskee ilta- ja yöaikaan tapahtuvien latausten hintoja koko latausverkostossaan. Pilottihankkeen tavoitteena on tarjota edullista ja helppoa latausta etenkin niille sähköautoilijoille, joilla ei ole latausmahdollisuutta omassa kotipihassa. “Myös kotimaassa matkustavat sähköautoilijat hyötyvät tästä varmasti”, sanoo K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen K-Autolta.

K-Auto haluaa olla sähköistämässä ja kehittämässä suomalaista autoilua ensimmäisten joukossa, joten kaikki yöaikaan K-Latauksen verkostossa tehdyt lataukset tarjotaan alennettuun hintaan maanantaista 26.2.2024 alkaen.

Pilottihanke toteutetaan kaikilla K-Latauksen asemilla aina Hangosta Kittilään. Pysäköintihalleissa sijaitsevilla asemilla noudatetaan kyseisen pysäköintihallin voimassa olevia aukioloaikoja. Huomioithan myös alueelliset pysäköintirajoitukset. K-Latauksen asiakas näkee päivitetyt aukioloaika- ja hintatiedot kätevästi K-Latauksen sovelluksesta.

Yöhinnat ovat voimassa klo 20.00–07.00 välisenä aikana aloitetuissa latauksissa. K-Lataus-asemien yölataus on noin 12–14 prosenttia halvempaa verrattuna päivälataukseen.

Kaikki K-Latauksen asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. Yölatauksen hinnoittelumalli on seuraavanlainen:

  • HPC (suurteholataus): 0,29e/kWh + aikamaksu 45 minuutin jälkeen (norm. 0,33 e/kWh + aikamaksu 45 minuutin jälkeen)
  • AC (peruslataus): 0,19e/kWh ilman aikamaksua (norm. 0,22 e/kWh + aikamaksu kahden tunnin jälkeen) Päivitetyt hintatiedot löytyvät aina myös K-Latauksen sovelluksesta.

“Kaikilla sähköautoilijoilla ei ole latausmahdollisuutta kotipihassa, joten he voivat jatkossa ladata autonsa yöaikaan K-Latauksen asemalla entistäkin edullisemmin. Toki tästä hyötyvät myös he, jotka käyvät mieluiten ilta-aikaan ruokaostoksilla. Uskomme, että yölatauksen hinnat miellyttävät myös kotimaan matkailijoita, joiden tarvitsee ladata autoaan jossain muualla missä yleensä”, luettelee Määttänen asiakasryhmiä, joita hankkeen suunnittelutyössä erityisesti pohdittiin.

Alennettu yölataushinta astuu voimaan klo 20 jälkeen aloitetuissa lataustapahtumissa.

“Latauksen aloitushetki ratkaisee veloitettavan hinnan. Yöhintaa hyödyntääkseen lataustapahtuma kannattaa siis aloittaa vasta iltakahdeksan jälkeen”, Määttänen vinkkaa.

Uusi yöhinnoittelukokeilu on jälleen yksi askel kohti entistä parempaa asiakaskokemusta, mutta myös tärkeä kädenojennus koko liikenteen sähköistymiselle. K-Latauksella ja koko Keskolla uskotaan vahvasti pilottihankkeen onnistumiseen.

“Kyseessä on hyvin edullinen latauksen hintataso, kun huomioidaan energian hinta sähkönsiirtoineen ja sähköveroineen. Uskomme suosion olevan suurta, mutta pilotoidaan ja kokeillaan ensin. Tervetuloa yölataamaan sekä nykyiset että uudet K-Latauksen asiakkaat”, Määttänen sanoo.

Tulossa isojen investointien vuosi

Vuosi 2023 oli K-Lataukselle roiman kasvun vuosi. Vuoden lopussa K-Latauksen verkostossa oli kaikkiaan jo noin 300 asemaa ja yli 1 500 latauspistettä. Myydyn sähkön määrä kaksinkertaistui. Rekisteröityneitä yksityis- ja yritysasiakkaita on maanlaajuisesti jo lähes 160 000.

Alkaneelle vuodelle on tiedossa merkittäviä laajentumisuutisia.

“Kerromme niistä lisää tuonnempana, mutta tilanne näyttää oikein hyvältä”, Määttänen iloitsee.

Lisätietoja:

Iiro Määttänen, K-Latauksesta vastaava päällikkö, p. 010 533 8332, iiro.maattanen@k-auto.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä