Ajankohtaista

K-Lataus on Suomen suurin pikalatausverkosto

15.1.2020

Artikkelin kuva

K-ryhmän sähköautojen latausverkosto K-Lataus nousi vuoden 2019 aikana Suomen suurimmaksi pikalatausverkostoksi. Suomessa on yhteensä reilut 270 sähköautojen julkista pikalatauspistettä, joista noin 40 % kuuluu K-Lataus-verkostoon. Pohjoisimmat K-Latauksen pikalatauspisteet sijaitsevat Rovaniemellä ja eteläisimmät Kirkkonummella. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

Kiinnostus sähköautoja kohtaan on Suomessa reippaassa kasvussa: vuonna 2019 ensirekisteröityjen täyssähköautojen määrä kasvoi 140 % edellisvuodesta. Sähköautojen yleistymisen kannalta keskeistä on, että latausverkosto on tarpeeksi kattava ja tarjoaa riittävän nopeaa latausta sekä täyssähköautoille että ladattaville hybrideille.

”Olemme rakentaneet valtakunnallista K-Lataus-verkostoa aktiivisesti syksystä 2018 alkaen: nyt verkostoomme kuuluu 106 pikalatauspistettä ja 268 peruslatauspistettä yhteensä 76 K-kaupan yhteydessä. Näistä muodostuu Suomen suurin pikalatausverkosto, jonka rinnalla tarjotaan aina myös peruslatausta. Lisäksi yhdessä IONITY:n kanssa tarjoamme kolme huipputehokasta suurteholatausasemaa, jotka täydentävät K-Latauksen verkostoa”, kuvailee K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Lataus-asemilta ladatulla uusiutuvalla sähköllä taitettiin vuonna 2019 arviolta yli 5,5 miljoonaa kilometriä ja latauksia tehdään päivittäin satoja. Suosituimmat ajankohdat sähköautojen lataamiselle K-Latauksen latauspisteillä ovat perjantai ja lauantai. Keskimääräinen lataus K-Lataus-asemalla kestää puolesta tunnista tuntiin.

K-Lataus-verkostoa laajennetaan entisestään vuoden 2020 aikana.

Kotimaista tuulivoimaa sähköautoille arkisten kulkureittien varrella

Kaikki K-Latauksen latauspisteiltä ladattava sähkö on uusiutuvaa energiaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. K-Latauksen latausasemat palvelevat sekä täyssähköautoilijoita että ladattavalla hybridillä ajavia. Jokaisella latausasemalla on useampi latauspiste parantamassa saatavuutta ja tuomassa käyttövarmuutta.

”Palvelemme sähköautoilevia asiakkaitamme siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. K-Latauksen asiakkaista 61 % kokee mieluisimmaksi tavaksi sähköauton säännölliseen lataamiseen paikan, jossa muutenkin käyvät. Kun latausasemat sijaitsevat K-kauppojen yhteydessä, asiakkaamme voivat hoitaa lataamisen yhteydessä esimerkiksi ruokaostoksia tai muita asioita. K-Latauksen asiakkaista 89 % hoitaakin ruokaostoksia sillä aikaa, kun auto latautuu. Tämä osoittaa, että alkuperäinen ajatuksemme K-Latauksen strategiasta toimii”, Ahdekivi jatkaa.

K-Latauksen pikalatauspisteiltä löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMO-latausliitin. Peruslatauspisteillä puolestaan voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään.

Lähteet:

  • Suomen julkisessa latausverkostossa on 274 pikalatauspistettä, jota kaikki automerkit voivat käyttää. Näistä 106 on K-Latauksen pikalatauspisteitä. Lähde: Sähköautoilijat ry, tilanne 31.12.2019.
  • Vuonna 2019 ensirekisteröityjen sähköautojen määrä kasvoi 140 % edellisvuodesta. Lähde:Tilastokeskus, moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit vuonna 2019
  • 61 % K-Latauksen asiakkaista kokee mieluisimmaksi tavaksi sähköauton säännölliseen lataamiseen paikan, jossa muutenkin käyvät. 89 % K-Latauksen asiakkaista hoitaakin ruokaostoksia sillä aikaa, kun auto latautuu. K-Latauksen asiakastutkimus, tammikuu 2020, n = 3511

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä