Ajankohtaista

K-Lataus-verkosto tuplaantuu vuonna 2022 – suunnitelmissa 100 uutta asemaa

31.5.2022

Artikkelin kuva

K-Auton ylläpitämä sähköautojen latausverkosto K-Lataus kattaa vuoden lopussa noin 200 asemaa ympäri Suomen. Suunnitelmissa on avata sekä täysin uusia asemia että päivittää vanhoja suosittuja asemia. Fokus pysyy pika- ja suurteholatauspisteiden määrän kasvattamisessa.

”Tänä vuonna kasvamme nopeammin kuin koskaan ennen ja tuplaamme verkostomme koon. Strategiamme mukaisesti jatkamme verkoston laajentamista yhdessä K-kauppiaiden kanssa sinne, missä kysyntää on, eli kaupunkeihin sekä matkanteon kannalta tärkeille paikkakunnille”, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

Vuoden aikana K-Lataus laajenee monille uusille, asiakkaiden toiveissa olleille paikkakunnille. Näitä ovat muun muassa Loimaa, Jämsä, Pori ja Keminmaa. Kuhunkin asennetaan 200 kW:n tehoiset latauslaitteet, joissa voi ladata neljää autoa samanaikaisesti. Uusien asemien lisäksi uudistetaan useita vanhempia kohteita erityisesti pääkaupunkiseudulla. Niidenkin kohdalla on kuunneltu asiakastoiveita.

”Sähköautojen määrä kasvaa koko ajan, ja esimerkiksi K-Auton myymistä uusista autoista jo noin kolmannes on täyssähköautoja. Tämä on johtanut siihen, että suosituimmilla latausasemilla kysyntä on kasvanut melkoisesti, ja uusimalla asemia varmistamme kapasiteetin riittävän myös tulevaisuudessa”, kertoo von Bonsdorff.

K-Lataus-asemia rakennetaan jatkossa myös K-Rautojen yhteyteen

K-ruokakauppojen yhteyteen rakennettavien uusien asemien lisäksi K-Lataus-asema löytyy jatkossa myös yhä useamman K-Raudan yhteydestä. Tänä vuonna tavoitteena on rakentaa latausasemia erityisesti isompien, pääkaupunkiseudulla sijaitsevien K-Rautojen yhteyteen.

”Rautakaupoissa latausmahdollisuuksia on ollut toistaiseksi tarjolla vähemmän. Monille asiakkaille auton lataus on rautakaupassa asioidessa kuitenkin yhtä tärkeä lisäpalvelu kuin ruokakaupassa käydessä. Rakentamalla latausasemia K-Raudoille palvelemme jatkossa yhä laajempaa asiakaskuntaa”, kertoo von Bonsdorff.

Niin rauta- kuin ruokakauppojen uusille asemille rakennetaan tänäkin vuonna erityisesti pika- ja suurteholatausta tarjoavia pisteitä. Vuoden aikana K-Lataus-asemilla otetaan käyttöön myös kaksi kokonaan uutta teholuokkaa. Kesällä asennetaan ensimmäiset 100 kW:n tehoiset suurteholatauslaitteet ja kesän jälkeen 300 kW:n tehoiset, kuudella latauspisteellä varustetut suurteholatausasemat.

Luotettavaa sähköauton latausta jo vuodesta 2018

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa 107 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on 332 peruslatauspistettä ja 149 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki suurteholatausasemat tukevat 800 voltin latausjännitettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

”Kuluneiden vuosien aikana olemme vakiinnuttaneet asemamme luotettavan ja sujuvan latauksen tarjoajana. Tämän vuoden lopussa palvelemme sähköautoilijoita ilokseni tuplasti suuremman latausverkoston voimin, ja vähintään samalla tahdilla aiomme jatkaa myös tulevina vuosina”, summaa von Bonsdorff.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä