Ajankohtaista

K-Lataus-verkoston suurteholatauspisteiden määrä tuplaantuu

29.6.2023

Artikkelin kuva

K-Auton sähköautojen latausverkosto K-Lataus kattaa kuluvan vuoden lopussa yli 300 latausasemaa eri puolilla Suomea. Lisäksi nykyverkostossa noin 50 latausaseman tehoja kasvatetaan ja latauspisteitä lisätään. Tavoitteena on, että vuoden 2023 loppuun mennessä K-Lataus-asemat palvelevat sähköautoilijoita lähes 1800 latauspisteellä. Kuluvana vuonna K-Lataus-verkoston latausmäärät ovat yli kaksinkertaistuneet vuoteen 2022 verrattuna.

”Latausten painopiste on siirtynyt entistä vahvemmin suurteholataukseen. Tähän kehityskulkuun vastaamme vuoden 2023 kasvusuunnitelmilla. Verkostomme laajenee merkittävästi paitsi latausasemien määrällä mitattuna, mutta myös tehojen määrää kasvattamalla. Kun yhä useampi Suomen teillä kulkeva auto on sähköauto, suurteholatauksen suosio kasvaa merkittävästi myös tulevina vuosina”, K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen arvioi.

Nykyhetkellä lähes kaikki K-Latauksen asemat tarjoavat nopeaa suurteholatausta. Kuluvana vuonna tehokkaiden latauspisteiden määrä kasvaa merkittävästi, kun K-Lataus-verkostoon tulee lähes 400 uutta suurteholatauspistettä. Vaikka K-Lataus-verkosto palvelee jo Hangosta Äkäslompoloon, maantieteellistä kattavuutta parannetaan avaamalla suurteholatausasemia esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomeen.

Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on kotimaisella tuulivoimalla tuotettua, joten K-Lataus-verkostossa autonsa lataava autoilija voi liikkua autollaan päästöttömästi.

Alkuvuoden kasvu ylitti jopa ennusteet – sähköautoilun suosion kasvu näkyy latausasemilla

Alkuvuosi 2023, tammikuusta toukokuuhun, on ollut vilkas K-Lataus-asemilla. Vastaavaan ajankohtaan vuonna 2022 verrattuna latausmäärät ovat yli kaksinkertaistuneet, ja sähköä on toimitettu 200 % enemmän. Erityisen paljon lataukset ovat kasvaneet verkoston laajennetuilla asemilla, mikä kertoo siitä, että suosituimmilla latausasemilla kysyntä kasvaa voimakkaasti entisestään.

”Kasvuluvut kertovat, että yhdellä latauskerralla asiakkaat lataavat enemmän sähköä. Se puolestaan tarkoittaa, että latausasemillamme asioi entistä useammin täyssähköauto ja toisaalta suurteholatauslaitteita käytetään koko ajan enemmän. Tuplasimme K-Lataus-verkostomme koon viime vuoden aikana sekä laajensimme merkittävästi olemassa olevia latausasemia. Jatkamme liikenteen vihreän siirtymän vauhdittamista edelleen,” Määttänen kuvailee.

K-Latauksen asiakaskanta on kasvanut alkuvuoden aikana 70 prosenttia ja aktiivisten asiakkaiden määrä lähes kaksinkertaistui verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2022. Alkuvuoden aikana K-Lataus-asemilta on ladattu yli kaksi kertaa enemmän sähköä kuin koko vuonna 2021 yhteensä.

Lisätietoja: K-ryhmän viestintä, p. 010 53 50200 (ark. 9–16), viestinta@kesko.fi Iiro Määttänen, K-Latauksesta vastaava päällikkö, p. 010 533 8332, iiro.maattanen@k-auto.fi   

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä