Ajankohtaista

Kuusamo saa K-Latauksen ensimmäisen suurteholatausaseman

19.5.2021

Artikkelin kuva

K-Lataus ilmoitti huhtikuussa jopa noin kahdenkymmenen uuden latausaseman perustamisesta vielä tämän vuoden aikana. Asemia nousee erityisesti ruuhka-Suomeen: Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun.

Maahan saadaan myös K-Latauksen ensimmäiset suurteholatausasemat, joista yksi nousee hartaasti odotetulle paikalle Kuusamoon. Tämän lisäksi suuren tehon latausta tulee kesän aikana tarjolle muun muassa nelostien varteen Helsinkiin, Heinolaan ja Jyväskylään.

Kuusamoon perustettava latausasema on sähköautoilijan kannalta tärkeä. Pääteiden varsilla Rovaniemelle asti ja suurissa asutuskeskuksissa Oulun eteläpuolisessa Suomessa peruslatauksen ja tavallisen pikalatauksen verkosto alkaa olla jo kattava. Ladattavien autojen määrän kasvavan kehityksen myötä nyt julkistettu K-Latauksen latausasemaverkoston laajennus tuo lisää latausvoimaa sinne missä ladattavia autoja on eniten.

Kuusamon suurteholatausasema tulee tärkeälle paikalle

Kuusamoon perustettava latausasema on kuitenkin eri asia. Kuusamon suunnalla ei ole lainkaan pikalatausta tarjolla, suurteholatauksesta puhumattakaan. Kuusamo on kuitenkin matkailijalle houkutteleva paikka, sillä siellä on yksi Suomen suurimmista matkailukohteista: Rukatunturi.

Sähköautoilijoita ajatellen Kuusamon latausasemauutinen onkin erityisen hyvä. Etelän suunnasta autoilevat matkustavat Rukalle yleensä Kajaanin tai Oulun kautta ja juuri Kuusamo on luonteva paikka paitsi ladata autoa, myös tehdä ruokaostokset.

Kuusamo_kartta

Suurteholataus tarjoaa huippunopeaa latausta

Tavallinen pikalaturi, joita K-Latauksen latausasemilla tavallisesti on kaksi, lataa autoa enintään 50 kilowatin teholla. Esimerkiksi uusi ID.4:n isompiakkuinen versio 77 kilowattitunnin kapasiteetillaan latautuu pikalatauksessa reilussa tunnissa melkein täyteen.

Kuusamoon perustettavassa suurteholatauksessa autolle tarjotaan tehoa jopa nelinkertaisesti. Tämä pudottaa ID.4:n latausajasta parhaimmillaan puolet pois, eli lyhytkin kauppavierailu tuo tuntuvasti lisää latausta akkuun. Tällä on varsinkin talvella merkitystä, suksiboksin ja pakkasten nostaessa autojen kulutusta. Suurteholataus tunnetaan myös kirjainlyhenteellä HPC, High Power Charging.

Suurteholataus on ennen kaikkea pitkien ajomatkojen ykkösvalinta. K-Latauksen uudet suuritehoiset latausasemat nopeuttavat ajomatkaa Suomen etelärannikolta vaikkapa juuri Rukalle tuntuvasti.

Teksti & kartta: Tuomas Sauliala

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä