Ajankohtaista

Suurin osa K-Latauksen pisteistä siirtyy kWh-perusteiseen hinnoitteluun

31.5.2021

Artikkelin kuva

K-Latauksen hinnoittelu muuttuu kesän aikana osalla latauspisteistä minuuttiperusteisesta kilowattituntiperusteiseksi (kWh). Uusi hinnoittelu koskee peruslatauspisteitä sekä uusia suurteholatauspisteitä. Muutos kWh-perusteiseen hinnoitteluun on asiakkaiden runsaasti toivoma.

Osalla K-Latauksen latauspisteitä sähköauton lataaminen hinnoitellaan jatkossa ensisijaisesti kWh-perusteisesti minuuttiperusteisen sijaan. Uusi hinnoittelu koskee kaikkia K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteitä. Peruslatauspisteillä uuteen hinnoitteluun siirrytään 1.7. alkaen. K-Latauksen ensimmäiset suurteholatauspisteet avautuvat kesäkuussa, ja ne ovat alusta alkaen kWh-perusteisesti hinnoiteltuja. Pikalatauspisteillä latauksen hinta perustuu jatkossakin latauksen kestoon.

Heinäkuusta alkaen peruslataus maksaa K-Latauksen asiakkaiksi rekisteröityneille 0,20 €/kWh ja kahden tunnin latauksen jälkeen lisäksi 0,02 €/min. Suurteholatauspisteistä ensimmäiset aukeavat kesäkuussa, ja niissä hinta on 0,30 €/kWh ja 45 minuutin latauksen jälkeen lisäksi 0,20 €/min. Pikalatauspisteiden hinta pysyy samana kuin aikaisemmin. Rekisteröitymättömät asiakkaat maksavat jokaisella pisteellä lisäksi yhden euron suuruisen aloitusmaksun.

Tavoitteena entistä parempi ja tasapuolisempi palvelu

Hinnoittelua kehitetään, jotta se vastaisi paremmin erilaisten sähköautoilijoiden tarpeisiin ja tilanteisiin. Eri autot kykenevät ottamaan sähköä vastaan eri nopeuksilla, eli osa autoista ehtii ladata sähköä samassa ajassa enemmän kuin toiset. Kilowattituntiperusteisessa hinnoittelussa kuluneella ajalla ei ole lopullisen hinnan kannalta yhtä suurta merkitystä kuin minuuttipohjaisessa hinnoittelussa.

”Seuraamme palautteita tarkasti, ja siirtymä kWh-perusteiseen hinnoitteluun on noussut monien toiveissa esille. Tästä syystä uskon, että muutos on asiakkaillemme mieluisa”, K-ryhmän autotoimialan Palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo.

”Jatkossa asiakas maksaa perus- ja suurteholatauspisteillä aina ensisijaisesti ladatun sähkön määrästä, ei lataukseen kuluneesta ajasta. Tämä tekee latauksesta tasapuolisempaa autoilijoiden kesken, ja palvelee erityisesti hybridiautoilla ajavia asiakkaitamme”, von Bonsdorff jatkaa.

Lataaminen ja maksaminen pysyvät ennallaan

Itse lataamiseen tai maksamiseen hinnoittelun muuttuminen ei vaikuta. Lataaminen perus-, pika- ja suurteholatauspisteillä onnistuu jatkossakin K-Lataus-mobiilisovelluksen tai erikseen tilattavan, käyttäjätiliin liitettävän K-Lataus-tunnisteen avulla. Sähköauton lataukset laskutetaan asiakkaalta kerran kuussa niin, että kuukauden aikana kertyneet lataukset veloitetaan yhdellä kertaa asiakkaan palveluun syöttämältä maksukortilta.

K-Latauksella on Suomessa yhteensä 78 latausasemaa. Peruslatauspisteitä on 274 ja pikalatauspisteitä 109. Vuonna 2021 avattavat uudet latausasemat painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin, joista ensimmäinen aukeaa Kuusamoon kesäkuussa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä