Ajankohtaista

Ota haltuun K-Latausetiketti

14.6.2020

K-Latausetiketti

Sähköautoilu kiinnostaa laajasti ja sähköautoilijoiden joukko kasvaa kovaa vauhtia. Kokosimme yhteen vinkit, miten sähköauton lataus ja latausasemalla toimiminen hoituu sujuvasti ja muut sähköautoilijat huomioiden. Ota tästä jutusta haltuun latausetiketti!

1. Valitse pika- tai peruslataus autosi ja tarpeittesi mukaan

Lähes kaikilta K-Lataus-asemilta löytyy 22kW:n peruslatauspisteiden lisäksi myös 50kW:n pikalatauspisteet ja ennen latauksen aloittamista onkin hyvä valita omaan käyttötarkoitukseen toimivin latausnopeus. Type 2 -peruslataus sopii sekä täyssähköautoilijoille että ladattaville hybrideille. Peruslataus toimii hyvin esimerkiksi täydentävänä latauksena ja käyttämällä peruslatausta päivittäisten ostostesi lomassa, pystyt ajamaan päästöittä kauppa- ja muut lähimatkasi. Pikalataus on paras valinta erityisesti täyssähköautoilijoille tai niille ladattaville hybrideille, jotka tarvitsevat sähköä nopeasti.

Peruslatauspisteitä on K-Lataus-asemilla aina enemmän ja latauspaikoilla on yleisesti hyvin tilaa. Pikalatauspisteitä on vähemmän ja ne ovatkin viikonloppuisin ahkerassa käytössä. Yleinen sähköautoilijoiden suositus ja toive on, että auton saavutettua yli 80 % latauksen, olisi ystävällistä vapauttaa latauspiste seuraavan asiakkaan käyttöön. Tämä mahdollistaa sujuvan latauksen mahdollisimman monelle sähköautoilevalle asiakkaalle. Akun varaustilaa voi yleensä seurata auton omalla mobiiliapplikaatiolla.

Tiesitkö myös, että usein viimeisten prosenttien saaminen täyteen auton akussa kestää melko pitkään, joten autoa ei ole välttämättä aina tarpeen ladata ihan täyteen asti?

2. Huomioithan muut lataajat

Mikäli latausasema näyttää olevan täynnä, on ystävällistä huomioida myös muut lataajat ja siirtää auto pois latauspisteen pysäköintipaikalta mikäli oma lataustapahtuma on jo päättynyt tai akku on jo ladattu täyteen. Latausasemillamme on hyvä ottaa huomioon myös kaupunkiautoilijat, joille julkiset latauspisteet ovat usein ainoa latausmahdollisuus. K-Latauksen pikalatauspisteistä löytyy aina kaksi laturia ja tämä mahdollistaa latauksen useissa tilanteissa.

K-Lataus-asemien käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Latausetiketin noudattaminen ja kanssa-autoilijoiden huomioiminen ovat pieniä tekoja, jotka lisäävät lataamisen mukavuutta ja sujuvuutta entisestään.

3. Muistathan, että sähköautoilu on vielä verrattain uusi asia

Polttomoottorisia autoja näkyy toisinaan latausasemien pysäköintipaikoilla ja tämä saattaa aiheuttaa harmitusta sähköautoilijoiden keskuudessa. Sähköautot ja latausasemat ovat kuitenkin vielä uusia ja osalle tuntemattomia asioita, eivätkä kaikki autoilijat ole tietoisia erityisistä latauspaikoista. Mikäli latausasemalla havaitsee auton, joka ei voi latausta hyödyntää, kyseiselle autoilijalle voi halutessaan jättää ystävällisen ja asiallisen viestin, esimerkiksi: “Hei, autosi on pysäköity sähköautoille tarkoitetulle latauspaikalle. Sähköautoilijat tarvitsevat paikkoja autojensa lataamiseen ja olisikin hienoa, jos voisit ensi kerralla pysäköidä toisaalle. Kiitos.”

4. Pysäköithän latausasemallakin parkkiruutujen mukaisesti

Suosittelemme, että asiakkaat pyrkisivät pysäköimään auton oikealle paikalle ja merkityn parkkiruudun sisälle, jotta latausasemalle mahtuu mahdollisimman monta lataajaa.

5. K-Latauksen asiakaspalvelu aina apunasi

K-Lataus-asemien tekninen käyttövarmuus on hyvällä tasolla ja asiakkaat voivat luottaa asemien toimintavarmuuteen. Mikäli kuitenkin jotain ongelmia latauksen kanssa ilmenee, K-Latauksen asiakaspalvelu palvelee kellon ympäri kaikkina vuoden päivinä: 0207 350 333 (8,4 snt/min).

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä