Ajankohtaista

Suomen ensimmäinen IONITY-suurteholatausasema avautuu Neste K Paimioon

28.8.2019

Artikkelin kuva

IONITY ja K-ryhmä avaavat lokakuussa Suomen nopeimman sähköautojen latausaseman Paimion Neste K:n pihalle. Suurteholatauspisteet ovat jopa seitsemän kertaa tehokkaampia kuin nykyiset pikalaturit. Ensimmäisessä vaiheessa suurteholatausasemalle tulee latauspisteet kahdelle autolle kerrallaan, mutta latauspisteiden määrää voidaan kasvattaa kuuteen kysynnän kasvaessa. Latausaseman rakennustyöt on aloitettu Paimiossa tänään 28.8.. Suurteholatausasemat ovat osa IONITY:n Euroopan laajuista verkostoa, ja ne täydentävät valtakunnallista K-Lataus-verkostoa.

Markkinoiden nopeimmat latauspisteet tarjoavat sähköautoilijoille 350 kW:n lataustehon. Mikäli ladattava auto voi hyödyntää suurteholatauspisteen koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan.

Myöhemmin syksyllä IONITY ja K-ryhmä avaavat kaksi suurteholatausasemaa Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille K-ryhmän kauppapaikoille. IONITY vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta. K-ryhmä puolestaan tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydestä.

  • K-Latauksen valtakunnallinen latausverkosto on saanut paljon kiitosta siitä, että se on sujuva osa asiakkaidemme arkea, kun sähköauton voi ladata kauppareissun yhteydessä. IONITY:n markkinoiden tehokkaimmat latausasemat parantavat palvelua entisestään, kun auton voi ladata nopeasti keskeisten väylien varrella, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

IONITY:n suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin täyssähköautoja. Sähköauton lataaminen maksaa IONITY-sovelluksessa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen IONITY:n hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta. Latauksen voi maksaa IONITY-sovelluksessa, K-Lataus-sovelluksessa, Audi e-tron -latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

  • Visiomme on, että sähköautoilu on jatkossa vaihtoehto yhä useammalle autoilijalle. Siksi rakennamme huipputehokasta eurooppalaista latausverkostoa, joka palvelee tästä syksystä alkaen sähköautoilijoita myös Suomessa. On hienoa, että K-ryhmän kauppapaikkojen ansiosta IONITY:n suurteholatausasemat ovat löytäneet paikkansa siellä, missä autoilijat muutenkin pysähtyvät, kun he ajavat pitkiä välimatkoja, kiteyttää Jan Haugen Ihle, IONITY:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnasta vastaava johtaja.

IONITY on Volkswagen Groupin, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, jonka tavoitteena on rakentaa tehokas, kattava ja helppokäyttöinen sähköautojen suurteholatausverkosto läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 133 latausasemaa, joista Suomea lähimmät latausasemat sijaitsevat Ruotsissa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä IONITY:n kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä