Ajankohtaista

Suomen kolmas IONITY-asema avautuu Hämeenlinnaan

7.10.2019

Artikkelin kuva

Kolmas Suomen nopeimmista sähköautojen latausasemista avataan Hämeenlinnaan K-Citymarket Tiiriön pihalle marraskuussa. IONITY ja K-ryhmä tarjoavat kolmostietä kulkeville sähköautoilijoille jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaammat suurteholatauspisteet. Rakennustyöt on aloitettu Hämeenlinnassa tänään 7.10.2019.

Ensimmäisessä vaiheessa suurteholatausasemalle tulee latauspisteet kahdelle autolle kerrallaan, mutta latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa kuuteen. Markkinoiden nopeimmat IONITY:n suurteholatauspisteet tarjoavat 350 kW:n lataustehon sähköautoille. Mikäli ladattava auto voi hyödyntää suurteholatauspisteen koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan. K-Citymarket Tiiriön suurteholatausasema kuuluu IONITY:n eurooppalaiseen verkostoon ja se täydentää Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

”Nopealle lataukselle on kysyntää erityisesti siellä, missä ajetaan pitkiä välimatkoja. Nyt voimme tarjota markkinoiden nopeinta latausta sujuvasti kolmostietä kulkevien matkan varrella, ja sitä kautta palvella eri puolella Suomea liikkuvia sähköautoilijoita. K-Latauksen valtakunnallinen verkosto on saanut kiitosta siitä, että se on luonteva osa asiakkaidemme arkea, kun sähköauton voi ladata kauppareissun yhteydessä. IONITY:n suurteholatausasema K-Citymarket Tiiriössä parantaa palvelua entisestään”, K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi kertoo.

IONITY vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta, ja K-ryhmä tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydessä. Lokakuun aikana IONITY ja K-ryhmä avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle. Toinen suurtehoasemista avataan marraskuussa Lahteen Neste K Kariston pihalle.

”Visiomme on, että sähköautoilu on jatkossa potentiaalinen vaihtoehto yhä useammalle autoilijalle. Koska julkisen latausverkoston merkitys on tässä suuri, rakennamme huipputehokasta eurooppalaista latausverkostoa, joka ulottuu nyt myös Suomeen. K-ryhmän kauppapaikat ovat sijainniltaan erinomaisia IONITY:n suurteholatausasemille, koska autoilijat pysähtyvät niissä muutenkin, kun ajavat pitkiä välimatkoja”, kiteyttää IONITY:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnoista vastaavat johtaja Jan Haugen Ihle.

IONITY:n suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja. Sähköauton lataaminen maksaa IONITY-sovelluksessa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen IONITY:n hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta. Latauksen voi maksaa IONITY-sovelluksessa, K-Lataus-sovelluksessa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

IONITY on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 149 latausasemaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä