Ajankohtaista

Suomen nopeimmat IONITY-latausasemat on avattu Lahteen ja Hämeenlinnaan

22.11.2019

Artikkelin kuva

IONITY ja K-ryhmä ovat avanneet perjantaina 22. marraskuuta Suomen nopeimmat sähköautojen latausasemat Lahteen Neste K Kariston pihalle ja Hämeenlinnaan K-Citymarket Tiiriön pihalle. Jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatauspisteitä tehokkaammat suurteholatauspisteet tarjoavat huippunopeaa latausta kolmos- ja nelostiellä. Yhtä nopea suurteholatausasema löytyy myös Paimiosta, jonne avattiin IONITY-latausasema 31. lokakuuta.

IONITY:n suuteholatausasemat tarjoavat 350 kW:n lataustehon, kun nykyiset pikalaturit tarjoavat noin 50 kW:n lataustehon. Parhaimmillaan 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava sähköauto voi hyödyntää koko suurteholatauspisteen lataustehoa.

”IONITY-latausasemat ratkaisevat yhden selkeän tarpeen suomalaisessa julkisessa latausverkostossa: ne tarjoavat nopeinta mahdollista latausta siellä, missä ajetaan pitkiä välimatkoja. Siten ne täydentävät erinomaisesti myös valtakunnallisesti K-kauppojen yhteydessä palvelevaa K-Lataus-verkostoa”, kertoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Markkinoiden tehokkaimmilla latausasemilla on latauspisteet kahdelle sähköautolle kerrallaan, ja latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa jopa kuuteen. IONITY:n suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja. Sähköauton lataaminen maksaa IONITY-sovelluksessa ja K-Lataus-palvelussa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen IONITY:n hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta. Latauksen voi maksaa IONITY-sovelluksessa, K-Lataus-palvelussa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

”Kolmen Suomen nopeimman latausaseman myötä IONITY palvelee sähköautoilijoita nyt myös Suomessa. On hienoa, että verkostomme Pohjois-Euroopassa laajenee. Sähköautojen yleistymisen kannalta on olennaista, että julkinen latausverkosto laajenee ja kehittyy – IONITY tekee töitä tämän eteen läpi Euroopan. Yhdessä K-ryhmän kanssa pystymme tarjoamaan suomalaisille sähköautoilijoille heidän ajomatkoilleen sopivat huipputehokkaat latausasemat”, kuvailee IONITY:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnoista vastaava johtaja Jan Haugen Ihle.

IONITY vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta, ja K-ryhmä tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydessä. Kaikki Suomen IONITY-latausasemat kuuluvat IONITY:n eurooppalaiseen verkostoon, ja ne täydentävät Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

IONITY on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 167 latausasemaa. K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu tämän vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä IONITY:n kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näytä kaikki
x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä