K-Lataus – ohjeita latauslaitteiden käyttöön

Näin käytät K-Lataus-pistettä

 • Peruslatauslaite-kuva

  Näin käytät peruslatauspistettä

  • Oletko jo K-Latauksen asiakas? Mikäli et, rekisteröidy ja lataa puhelimeesi K-Lataus-sovellus. Voit myös halutessasi tilata K-Lataus-tunnisteen, jonka voit vaikka ripustaa avainnippuun.

  • Etsi asiointiisi sopiva K-Lataus-asema sovelluksesta tai verkkosivuiltamme ja navigoi kohteeseen.

  • Latauspisteelle saavuttuasi:

   • Kirjaudu sovellukseen, valitse kyseinen latauspiste (katso laitteessa oleva latauspisteen numero) ja paina ”aloita lataus” -painiketta.

   • Vaihtoehtoinen tapa: Tunnistaudu latauspisteellä näyttämällä K-Lataus-tunnistettasi.

  • Kytke latauskaapeli kiinnittämällä ensiksi toinen pää autoosi ja sitten toinen pää latauslaitteeseen. Lataus alkaa automaattisesti, kun tunnistautuminen on onnistunut ja kaapeli on kytketty oikein. Huomioithan, että peruslatauspisteillä tarvitset ladataksesi oman kaapelin.

  • Latauksen aikana voit seurata latauksen etenemistä sovelluksellamme.

  • Lopeta lataus sovelluksella tai näyttämällä laitteelle tunnistettasi ja irrottamalla kaapeli autosta ja laitteesta. Valmista tuli. Muista ottaa kaapeli mukaasi!

 • Pikalatauslaite -kuva

  Näin käytät pikalatauspistettä

  • Oletko jo K-Latauksen asiakas? Mikäli et, rekisteröidy ja lataa puhelimeesi K-Lataus-sovellus. Voit myös halutessasi tilata K-Lataus -tunnisteen, jonka voit vaikka ripustaa avainnippuun.
  • Etsi asiointiisi sopiva K-Lataus-asema sovelluksesta tai verkkosivuiltamme ja navigoi kohteeseen.
  • Latauspisteelle saavuttuasi:
   • Kirjaudu sovellukseen, valitse kyseinen latauspiste (katso laitteessa oleva latauspisteen numero) ja paina ”aloita lataus” -painiketta. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita latauksen aloittamiseksi.
   • Vaihtoehtoinen tapa: Tunnistaudu latauspisteellä näyttämällä K-Lataus-tunnistettasi ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita latauksen aloittamiseksi. Huomioithan, että tunnistetta käyttämällä lataus myös lopetetaan samalla tunnisteella.
  • Valitse autoosi sopiva pistoke. Aloita lataus kytkemällä kaapeli autoon. Lataus alkaa automaattisesti, kun tunnistautuminen on onnistunut ja kaapeli on kytketty oikein.
  • Latauksen aikana voit seurata latauksen etenemistä mobiilisovelluksellamme.
  • Lopeta lataus mobiilisovelluksella tai näyttämällä lukijalle tunnistettasi. Irrota kaapeli autosta. Valmista tuli!

Lataa K-Lataus-sovellus

 • Sähköpistoke -ikoni

  Lataa ja maksa helposti

 • search

  Löydä latausasemat läheltä ja katso vapaat latauspisteet

 • battery

  Seuraa latauksen tilaa reaaliaikaisesti

Usein kysytyt kysymykset

 • Mitä lataaminen maksaa?

  Rekisteröityneille käyttäjille peruslataus (Type 2) on K-Latauksen asemilla ilmaista ja pikalatauksesta (CCS ja CHAdeMO) veloitetaan 0,20€/min.

  Rekisteröitymättömille asiakkaille peruslatauksesta veloitetaan 1€ aloitusmaksu, jonka jälkeen lataus on ilmaista. Pikalatauksesta veloitetaan 1€ aloitusmaksu sekä 0,20€/min. Huomaathan, että kertamaksulla ladatessasi kortiltasi tehdään 30€ katevaraus pikalatauspisteellä sekä 1€ katevaraus peruslatauspisteellä. Lopullinen veloitus tapahtuu todellisen latauksen mukaan.

 • Milloin lataus muuttui maksulliseksi?

  Lataus muuttui maksulliseksi 2.5.2019

  Mikäli et vielä ole K-Latauksen asiakas, suosittelemme sinua rekisteröitymään lataamalla sovelluksen sovelluskaupastasi tai verkkosivuillamme. Rekisteröityneet asiakkaat saavat hintaedun, sekä voivat lisätä profiiliin maksukortin, jolloin maksu hoituu automattisesti taustalla. Käyttämällä sovellusta näet myös latauksen hinnan varmasti ennen lataustapahtuman aloitusta.

  Muistathan lisätä profiilisi myös Plussa-korttisi tiedot, jolloin maksullinen lataaminen kerryttää Plussa-pisteitä.

 • Kuinka maksu suoritetaan?

  Rekisteröitymällä K-lataajaksi voit ladata puhelimeesi K-Lataus-sovelluksen ja tallentaa siihen maksukorttisi tiedot. Maksu hoituu tämän jälkeen automaattisesti jokaisen latauksen mukaisesti antamaltasi kortilta. Mikäli olet tilannut myös K-Lataus-tunnisteen (RFID-tag) ja syöttänyt profiiliisi maksukortin tiedot, hoituu maksu automaattisesti myös tunnistetta käyttämällä.

  Lataaminen kertamaksulla

  • Mikäli et halua rekisteröityä K-Lataajaksi, voit aina myös maksaa latauksen kertamaksulla K-Lataus-sovelluksen avulla. Hae verkkosivuiltamme oikea latauspiste, jolla tahdon ladata (katso laitteessa oleva latauspisteen numero), klikkaa kohtaa ”aloita lataus pyyhkäisemällä” ja valitse maksutavaksi ”lataa rekisteröitymättä”. Palvelu pyytää tällöin lisäämään sähköpostiosoitteen mahdollisia ongelmatilanteita varten sekä hyväksymään palvelun käyttöehdot. Sen jälkeen palvelu pyytää antamaan maksukortin tiedot. Tietoja ei tallenneta jatkoa varten.
  • Huomaathan, että kertamaksussa kortilta tehdään katevaraus. Lopullinen veloitus tapahtuu todellisen latauksen mukaan.
 • Miksi lataus ei onnistu K-Plussa-kortilla?

  K-Lataus-verkosto muuttui osittain maksulliseksi 2.5.2019, jonka jälkeen Plussa-kortti ei enää toimi latauspisteillämme latausvälineenä. K-Latauksen asemien käyttäminen onnistuu käyttämällä K-Lataus- sovellusta tai K-Lataus-tunnistetta. Pääset rekisteröitymään K-Lataajaksi joko verkkosivuillamme, tai ladattuasi K-Lataus-sovelluksen. Sovellus on saatavilla IOS sekä Android-puhelimille – voit ladata sen itsellesi App Store:sta tai Google Play:sta.

  Rekisteröityneet asiakkaat saavat hintaedun, sekä voivat lisätä profiiliin maksukortin, jolloin maksu hoituu automattisesti taustalla. Sovelluksessa näet aina ajankohtaiset hintatiedot, yhteenvedon latauksesta sekä lataushistoriasi. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä profiiliinsa myös Plussa-kortin tiedot, jolloin maksullinen lataaminen kerryttää automaattisesti Plussa-pisteitä. Voit myös halutessasi tilata sovelluksesta tai verkkosivuiltamme K-Lataus-tunnisteen.

  Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa sinua aina mielellään askarruttavissa asioissa.

 • Mikä on K-Lataus-sovellus ja kuinka se toimii?

  K-Lataus-sovelluksella pääset näppärästi hallinnoimaan asiakastiliäsi, etsimään sinulle sopivan latauspisteen sekä aloittamaan ja lopettamaan latauksen. Lisäämällä maksukortin asiakastiliisi myös latauksen maksamisen sujuu sulavasti taustalla. Näet myös aina latauksen lopetettuasi yhteenvedon lataustapahtumasta sekä lataushistoriasi. Sovellusta käyttämällä pysyt halutessasi jatkuvasti sisäänkirjautuneena, jolloin latauksen aloittaminen onnistuu kätevästi muutamalla painalluksella. Sovellus on saatavilla mobiililaitteeseesi App Store:sta tai Google Play:sta.

  Sovelluksesta tutut ominaisuudet löydät myös käyttämällä palvelua verkkosivuiltamme – pääset mm. hallinnoimaan asiakastiliäsi, lisäämään maksukorttisi, etsimään sopivia asemia sekä tarkastelemaan lataushistoriaasi. Verkkosivuilla ominaisuudet toimivat parhaiten Chrome, Safari ja Firefox –selaimilla, mutta suosittelemme lataamaan sovelluksemme, jotta palvelumme käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa.

 • Voinko vaikuttaa sovelluksen kehitykseen?

  Sujuvan sähköisen liikkumisen mahdollistaminen on meillä tärkeää, joten kehitämme sovellusta jatkuvasti vastaamaan paremmin sinun tarpeitasi. Arvostamme siten kaikkea saamaamme palautetta - lähetäthän sitä meille, jos mieleesi tulee toiveita tai kehitysehdotuksia!

  Palautetta voi lähettää alakulman lomakkeella, tai olla yhteydessä meihin puhelimitse.

 • Miten kertalataus onnistuu?

  K-Lataus-asemilla voit myös ladata kertamaksulla ilman rekisteröitymistä. Kertamaksatus onnistuu joko sovelluksella tai verkkosivujemme kautta.

  Halutessasi maksaa kertamaksulla toimi seuraavasti:
  Aloita hakemalla verkkosivuiltamme oikea latauspiste, jolla tahdot ladata (katso laitteessa oleva latauspisteen numero), klikkaa kohtaa ”aloita lataus pyyhkäisemällä” ja valitse maksutavaksi ”lataa rekisteröitymättä”. Palvelu pyytää tällöin lisäämään sähköpostiosoitteen mahdollisia ongelmatilanteita varten sekä hyväksymään palvelun käyttöehdot. Sen jälkeen palvelu pyytää antamaan maksukortin tiedot. Tietoja ei tallenneta jatkoa varten.

  Mikäli lataat asemillamme useammin kuin kerran, suosittelemme rekisteröitymään asiakkaaksi ja lataamaan sovelluksen, jotta lataamisesi olisi mahdollisimman sujuvaa sekä pääset hyötymään asiakashinnoistamme.

  Rekisteröityneille käyttäjille peruslataus (Type 2) on K-Latauksen asemilla ilmaista ja pikalatauksesta (CCS ja CHAdeMO) veloitetaan 0,20€/min.

  Rekisteröitymättömille asiakkaille peruslatauksesta veloitetaan 1€ aloitusmaksu, jonka jälkeen lataus on ilmaista. Pikalatauksesta veloitetaan 1€ aloitusmaksu sekä 0,20€/min. Huomaathan, että kertamaksulla ladatessasi kortiltasi tehdään 30€ katevaraus pikalatauspisteellä sekä 1€ katevaraus peruslatauspisteellä. Lopullinen veloitus tapahtuu todellisen latauksen mukaan.

 • Poistuuko K-Lataus-tunniste käytöstä?

  K-Lataus-tunnisteet säilyvät käyttötapana sovelluksen rinnalla. Voit itse valita kumpi käyttötapa sopii sinulle parhaiten. Sovelluksestamme löytyy monen monta näppärää ominaisuutta, joten suosittelemme lämpimästi tutustumaan sovellukseen.

 • Miten löydän K-Lataus-asemat?

  Löydät kaikki K-Lataus-asemat sovelluksesta tai verkkosivujen karttapalvelustamme, josta voit katsoa myös ajo-ohjeet valitsemallesi latausasemalle.

  Rakennamme latausverkostoamme jatkuvasti, ja avaamme säännöllisesti uusia K-Lataus-asemia. Tilaathan uutiskirjeemme, jotta pysyt aina uutistemme etulinjassa.

 • Kuinka voin aloittaa lataamisen?

  Ladataksesi autosi rekisteröidy ensin asiakkaaksi ja lataa K-Lataus-sovellus. Lisäämällä sovellukseen maksukortin lataus hoituu helpoiten. Voit tällöin aloittaa ja lopettaa latauksen sekä seurata omia lataustapahtumiasi sovelluksen avulla.

  Rekisteröitymisen jälkeen voit myös halutessasi tilata K-Lataus-tunnisteen (RFID-tunniste), jonka avulla voit aloittaa ja lopettaa latauksen laitteilla. Mikäli olet lisännyt sovellukseen myös maksukortin, hoituu maksu automaattisesti myös tunnistetta käyttämällä.

 • Kuinka nopeasti autoni latautuu?

  Latausnopeuteen vaikuttavat niin autosi kuin latauslaitteen ominaisuudet.

  Esimerkiksi 50 kW:n tehoisella pikalatauspisteellämme täyssähköisen Volkswagen e-Golfin lataaminen tyhjästä 80 % tehoon kestää vain noin 40 minuuttia eli noin yhden kauppareissun ajan.

 • Kuinka toimia, kun lataus ei käynnisty?

  Jos autosi ei lataa, varmistathan ensiksi, että auton latauskaapeli on kytketty oikein ja pohjaan asti. Kokeile aloittaa lataus uudestaan sovelluksella tai näyttämällä K-Lataus-tunnistettasi uudestaan lukijalle. Varmistathan myös, että maksukorttisi on voimassa. Mikäli lataus ei vieläkään käynnisty, pyydämme sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numerossa 0207 350 333 tai kirjoita meille muutama rivi.

 • Mistä tiedän, mitä latauskaapelia käyttää?

  Peruslatauspisteellämme tarvitset oman latauskaapelin. Latauskaapelin latauspisteeseen kytkettävän liittimen tulee olla muodoltaan type2 ja autoon kytkettävän liittimen autostasi riippuen joko type1 tai type2.

  Kaikissa pikalatauspisteissämme on jo valmiiksi käyttöösi tarkoitettu kaapeli, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin tuoda autosi lataukseen.

 • Tarvitsenko oman latauskaapelin latausta varten?

  Peruslatauspisteellä tarvitset oman type2-latauskaapelin.

  Pikalatauspisteellä et tarvitse omaa latauskaapelia, sillä kaikkien K-Lataus-asemien pikalatauspisteet ovat varustettu sekä CCS- että CHAdeMo-latauspistokkeilla.

x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä