K-Lataus – ohjeita latauslaitteiden käyttöön

Näin käytät K-Lataus-pistettä

 • Peruslatauslaite-kuva

  Näin käytät peruslatauspistettä

  1. Onhan sinulla jo oma K-Lataus-tunniste? Mikäli ei, tilaa se rekisteröitymällä palveluumme ja täyttämällä osoitetietosi.
  2. Navigoi paikalle käyttämällä karttapalveluamme.
  3. Tunnistaudu latauspisteellä näyttämällä K-Lataus-tunnistettasi.
  4. Kytke latauskaapeli kiinnittämällä ensiksi toinen pää autoosi ja sitten toinen pää latauslaitteeseen. Lataus alkaa automaattisesti, kun tunnistautuminen on onnistunut ja kaapeli on kytketty oikein. Huomioithan, että peruslatauspisteillä tarvitset ladataksesi oman kaapelin.
  5. Lopeta lataus irrottamalla kaapeli autosta ja laitteesta.
  6. Valmista tuli. Muista ottaa kaapeli mukaasi!
 • Pikalatauslaite -kuva

  Näin käytät pikalatauspistettä

  1. Onhan sinulla jo oma K-Lataus-tunniste? Mikäli ei, tilaa se rekisteröitymällä palveluumme ja täyttämällä osoitetietosi.
  2. Navigoi paikalle käyttämällä karttapalveluamme.
  3. Tunnistaudu latauspisteellä näyttämällä K-Lataus-tunnistettasi. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita latauksen aloittamiseksi.
  4. Valitse autoosi sopiva pistoke. Aloita lataus kytkemällä kaapeli autoon. Lataus alkaa automaattisesti, kun tunnistautuminen on onnistunut ja kaapeli on kytketty oikein.
  5. Lopeta lataus näyttämällä lukijalle tunnistettasi. Irrota kaapeli autosta.
  6. Valmista tuli!

Usein kysytyt kysymykset

 • Kuinka voin aloittaa lataamisen?

  Ladataksesi autosi rekisteröidy ensin asiakkaaksi ja tilaa itsellesi K-Lataus-tunniste, jonka saat viikossa postitse. Tunnisteen avulla voit ladata autosi millä tahansa K-Lataus-asemalla.

  Voit aloittaa autosi lataamisen näyttämällä K-Lataus-tunnistettasi lukijalle. Latauslaite ilmoittaa sinulle onnistuneen latauksen alkamisesta.

  Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tuomme pian käyttöösi myös K-Lataus-mobiilisovelluksen, jonka kautta voit ladata autosi millä tahansa K-Lataus-asemalla.

 • Mitä lataaminen maksaa?

  Voit ladata autoasi kaikilla K-Lataus-asemillamme vielä alkuvuoden aikana maksuttomasti. Latauksen muuttuessa maksulliseksi kerromme siitä kaikissa kanavissamme. Olethan tilannut jo uutiskirjeemme?

 • Kuinka maksu suoritetaan?

  Voit ladata autoasi kaikilla K-Lataus-asemillamme vielä alkuvuoden aikana maksuttomasti. Tarkemmat tiedot maksullisuudesta sekä maksutavasta tarkentuvat verkoston muuttuessa maksulliseksi.

 • Kuinka nopeasti autoni latautuu?

  Latausnopeuteen vaikuttavat niin autosi kuin latauslaitteen ominaisuudet.

  Esimerkiksi vähintään 50 kW:n tehoisella pikalatauspisteellämme täyssähköisen Volkswagen e-Golfin lataaminen tyhjästä 80 % tehoon kestää vain noin 40 minuuttia eli noin yhden kauppareissun ajan.

 • Kuinka toimia, kun lataus ei käynnisty?

  Jos autosi ei lataa, varmistathan ensiksi, että auton latauskaapeli on kytketty oikein. Näytä K-Lataus-tunnistettasi uudestaan lukijalle. Mikäli lataus ei vieläkään käynnisty, pyydämme sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.

 • Tarvitsenko oman latauskaapelin latausta varten?

  Peruslatauspisteellä tarvitset oman type2-latauskaapelin.

  Pikalatauspisteellä et tarvitse omaa latauskaapelia, sillä kaikkien K-Lataus-asemien pikalatauspisteet ovat varustettu sekä CCS- että CHAdeMo-latauspistokkeilla.

 • Miten löydän K-Lataus-asemat?

  Löydät kaikki K-Lataus-asemat karttapalvelustamme, josta voit katsoa myös ajo-ohjeet valitsemallesi latausasemalle.

  Kehitämme latausasemaverkostoamme jatkuvasti, jotta asemien käyttö olisi asiakkaillemme mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Tilaathan uutiskirjeemme, jotta pysyt aina uutistemme etulinjassa. Seuraathan myös sivustoamme, jonne päivitämme tietoa uusista K-Lataus-asemista.

 • Mistä tiedän, mitä latauskaapelia käyttää?

  Peruslatauspisteellämme tarvitset oman latauskaapelin. Latauskaapelin latauspisteeseen kytkettävän liittimen tulee olla muodoltaan type2 ja autoon kytkettävän liittimen autostasi riippuen joko type1 tai type2.

  Kaikissa pikalatauspisteissämme on jo valmiiksi käyttöösi tarkoitettu kaapeli, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin tuoda autosi lataukseen.

x

Anna palautetta

Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Annathan siis meille palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja palautteesi lähettämien epäonnistui. Kokeilethan hetken kuluttua uudelleen. Mikäli palautteen lähetyksessä on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333.
Kiitos viestistäsi!
Lähetä
x

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat säännöllisesti tietoa ja uutisia K-Lataus-verkoston rakentamisesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Voit perua tilauksen milloin haluat. Pysy siis uutistemme etulinjassa ja tilaa uutiskirjeemme!

Hups, nyt taisivat kaapelit mennä ristiin, ja uutiskirjeen tilaaminen ei onnistunut. Kokeile hetken päästä uudestaan. Mikäli tilaamisessa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Kiitokset uutiskirjeemme tilaamisesta!
Lähetä
x

Tilaa K-Lataus-tunniste

Hienoa, että haluat K-Lataajaksi! Pääset käyttämään latauslaitteita tilaamalla ilmaisen K-Lataus-tunnisteen, jonka voit ripustaa vaikkapa autosi avaimeen. K-Lataus-tunniste lähetetään sinulle toimittamalla se antamaasi osoitteeseen viikon sisällä. Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen K-Tunnuksen luomisen yhteydessä rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen.

Hups, jokin meni pieleen tunnisteesi tilaamisessa. Kokeile hetken päästä uudelleen. Mikäli tilaamisessa on ongelmaa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 0207 350 333 tai lomakkeella.
K-Lataus-tunnisteen tilaus onnistui. Toimitamme sen sinulle viikon sisällä. Tarkistathan vielä tilausvahvistuksen sähköpostistasi. Huomioithan, että vahvistuksen saapumisessa voi kestää muutamia tunteja.
Lähetä